Jak vypadá láska bez škatulek

Pansexualita neznamená bisexuál. Co přesně se za tím tedy skrývá?

V dětství se mnoho lidí pravděpodobně naučí myslet pouze na dvě pohlaví. Všechny příklady rodinného štěstí byly založeny na mužích a ženách, a na tom, že rodiče vždy tvoří matka a otec.
Naštěstí jsme dnes v uvažování o sexualitě a genderu dále. Láska má mnoho tváří a sex automaticky neznamená proniknout penisem do vagíny. Mnozí z nás jsou však stále často neúmyslně necitliví nebo přinejmenším neinformovaní, pokud jde o LGBTQ pojmy. Zde je tedy vše, co potřebujete vědět o pansexualitě.

Co znamená pansexualita a pansexuál?

Výraz „pan“ pochází z řečtiny a znamená něco jako „vše“ nebo „komplexní“. Pokud jde o sexualitu nebo sexuální orientaci, toto „komplexní“ znamená, že se někdo v mezilidských vztazích nezavazuje ke konkrétnímu pohlaví, ale je zcela otevřený.

Někdo, kdo je pansexuál, může být sexuálně přitahován a představit si vztah nebo jiné emocionální spojení s lidmi jakéhokoli pohlaví nebo genderové identity.

Důležité je, že pansexuálové neuvažují genderově specificky. Takže se nezamilujete do žen, mužů, transsexuálů atd., ale do člověka. Setkáváte se s ostatními bez jakýchkoli výhrad nebo předpokladů a umožňujete lidem působit na vás – bez ohledu na pohlaví nebo genderovou identitu.

Pansexuál je často zaměňován s bisexuálem. Pansexuálové by se však nikdy nepopsali jako „bi“. Protože někdo, kdo je bi, má rád ženy a muže. Pansexuálům je ale prostě jedno, jakého pohlaví nebo orientace kdo je.

Celebrity, které se identifikují jako pansexuál

Za to, že pansexualita dnes není problém, vděčíme také celebritám jako Bella Thorne a Miley Cyrus, které se označují za pansexuály.

Zpěvačka Miley Cyrus se také vyjádřila k tématu pansexuality v rozhovoru pro „Variety“ v roce 2016: „Mohu se zdát odlišná a lidé mě nevidí jako obzvlášť neutrální. Ale cítím se velmi neutrálně. […] Když jsem začala lépe chápat své pohlaví, totiž „neurčené“, začala jsem také lépe rozumět své sexualitě. Pomyslela jsem si: ‚Ach, proto se necítím heterosexuálem ani homosexuálem. Protože já nejsem ani jedno.“

Také George Michael kdysi prohlásil: „Nikdy jsem nepřemýšlel o tom, jestli je moje sexualita správná nebo špatná. Pro mě to byla vždy otázka nalezení správného člověka.“

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat